samedi 30 août 2008

“dreams, reality, and love are all together”


Suna prea frumos ca sa fie adevarat? Sunt deacord, suna frumos, dar adevarat. Ele exista, peste tot, doar ca nu le observam. Nu, nu avem nevoie de ochelari, ci o "spalare zdravana pe fata"
Prin clasa a XI-a sau a XII-a, visam la un viitor apropiat ( unii mai devreme, dar doar cativa, cei "constienti" care trec prin perioada liceului fara a se bucura de fiecare moment ), ne dam seama ca realitatea este mult mai diferita, si ca there`s no time for joks, only places , si iubim ceea ce gasim, pentru intr-adevar este ceea ce vrem.
O relatie. Visezi sa gasesti the right one, realitatea te loveste, pentru ca, "hey! you are not playing a romantic movie, you are playing your life, si ca no matter what, is cool to love (conform sondejelor facute de experti, abea dupa 3 ani iti poti da seama daca iubesti persoana de langa tine [lol])
Prietenie. Visezi la o prietenie pe viata, ani trec si realizezi ca nu este atat de usor de tinut o prietenie, apoi apare iubirea fata de celalalt pentru ca ati trecut prin multe impreuna, si aveti in comun cel mai important lucru: faptul ca sunteti diferiti unul fata de celalalt.
Copil, visezi sa fii Sailor Moon/Piter Pan, cresti, realizezi ca sunt de fapt personaje imaginare desenate pe o bucata de hartie si ca acele puteri nu exista, dar mereu le vei iubi pentru ca, printre multe altele, ti-au facut copilaria frumoasa.
Despartire (prietenie/mai mult decat atat). Pana la despartire traiesti intr-un bol, plin de vise, se intampla neprevazutul ... .... (care 60% nu este pe cale amiabila), realizezi ca a fost un simplu vis, dar dupa o vreme de "meditatie", zambesti si iubesti ceea ce a fost, pentru ca a fost frumos

mercredi 27 août 2008

* Thanks God that dreams, courage and trust exist in the places named "nowhere" *


Places named "nowhere", sunt acele locuri prin care trecem cu totii, mai devreme sau mai tarziu:
1. plimbarea cu tine insuti
2. capul pe perna
3. for you he/she is the "one", but for him/her you are just another parfume, u`ll never know if is Gautier, Chanel, Dior, Cacharel, Lacost, Paco Rabana, Escada, Bvlgari, Gucci, Cartier, Nina Ricci, etc...
4. True friends



Acestea reprezinta my "nowhere" places. Prima, plimbarea cu tine insuti intr-un parc sau pe strazile "micului Paris" (aka: Bucuresti), este atat "libertate" cat si "inchisoare".
O putem numi libertate atunci cand ne simtim sufocati de cei din jurul nostru, libertate psihica atunci cand privim aranjamentul floral aflat la intrarea parcului. O "simpla" floare reuseste sa castige un zambet, dand inapoi dreams, courage and trust ( nu ai nevoie de "viza" pt a visa, ai nevoie de curaj pt a face din vis realitate si incredere in capacitatile tale ), sau privind stradutele ascunse si neatinse, inca, de "zugravii statului", de pe Lipscani, trecand cu autobuzul in fata TNB-ului, privind rapid la acei "prieteni" stransi pe acele trepte, si tot atat de rapid o mana invizibila iti deseneaza un zambet fericit dar totodata curios. Fericit pt ca si tu ai prieteni (1,2,3..... nu conteaza, ai si tu acest cadou pretios) si curios, pt ca mereu te vei intreba, chiar daca te-ai despartit de ei acum 5min, "oare ce fac nebunii?".
Inchisoare.... o plimbare cu tine insuti poate fi drumul catre acea incapere fara culoare. Un refuz de a o lua de la capat in urma unui esec, judecarea zambetului unui necunoscut, privirea unui lac duce la o curiozitate tampita: "oare cum ar fi daca m-as arunca in el, fara a ma zbate de a iesi la suprafata?". A nu avea puterea de a tasta numarul de telefon al unui prieten din cauza celui mai mare defect pe care il poate avea un om (parerea mea), orgoliu (ocupand locul trei pe lista defectelor mele)
Capul pe perna.... pfffff.... un lucru greu de facut cand in mintea/gandirea ta se afla un tsunami care nu a distrus nimic dar a amestecat alb cu negru, A se afla La Z, D se afla la W, rezolvarea unei probleme da un rezultat cu virgula, desi nu ar trebuie, etc... iar tu nereusind sa le aranjezi asa cum au fost odata la 10 ani....
caracterizarea nr.3. Dap, foarte funny descrierea unei dezamagiri in dragoste. Scurt si la obiect. 129 de litere , dar trebuie sa dezvolt, pt nu toata lumea imi intelege "DEX-ul" [lol] Pana vom ajunge sa gasim acea persoana care intr-adevar merita sa ne vada in ACEA rochie superba alba/ACEL costum superb negru, testam teritoriul. Unii mai putin (cei norocosi ), unii mai mult. Dar, cu totii vom trece prin acel "thing" numit DEZAMAGIRE. O data sau de doua ori. Daca ti se intampla de trei ori , inseamna ca nu inveti din greseli Eu am patit-o de doua ori (si nu vreau. No no no ). A doua fiind mult mai puternica decat prima, dar nu urasc sex-ul masculin, si nici nu spun (mereu )ca toti sunt la fel, si de aceea in caractrizarea mea exista numele acestor brand-uri de parfumuri. Fiecare are un miros aparte, nu vei fi niciodata sigur daca si a doua oara va rezista mirosul, pana nu il incerci nu vei stii daca se potriveste PH-ului tau, intotdeauna vei compara ("hmmm, cel vechi mirosea mult mai bine" sau "wow! cat de mult imi place, mult mai dragut decat cel vechi")
True friends.... cel mai trist lucru este sa CREZI ca ai asa ceva, cel mai minunat fiind cei care stiu SIGUR ca au.
Cred ca singurele persoane care stiu cu adevarat ce este o prietenie sunt mamicile care si in ziua de astazi stau la "barfa" cu coleguta de banca/clasa din a3-a/liceu, vecina de la trei din "blocul copilariei" sau bunicile care si in prezent, la ora 7 juma dimineata, fac "reuniunea cafelei" in bucatarie vorbind despre Nea Costica care isi sparsese capul alergand dupa gainile bunicii sale intr-una din vacantele petrecute la tara, primind ca pedeapsa intoarcerea lui in Bucuresti
Stau si ma intreb cati din acei filosofi, si nu numai, care au scos o gramada de citate/definitii despre prietenie, au avut intr-adevar a TRUE FRIEND?
De ce se incadreaza in lista mea de places named "nowhere"?.... Simplu: intr-o prietenie intotdeauna vei gasi "dreams, courage and trust"
Ha! am facut si eu o definitie , nu sunt moarta, deci, imi puteti pune intrebarea de mai sus.... dar nu va mai obositi, va raspund:
-am multi prieteni dintre care doar trei sunt my TRUE FRIENDS